Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Burada asıl mesele... Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Burada asıl mesele...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Zeytinburnu Seçmen İletişim Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın önemine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mali durumuna dikkat çekti. Yıldız, Türkiye'nin demokratik rejimlerde temsil ve yetkinin seçimlerle belirlendiğini ifade ederek, "İdareciler seçimler vasıtasıyla göreve gelir, seçimlerle temsil ve yönetme yetkisini kaybederler." dedi.

Seçimlerin AK Parti ve MHP işbirliğiyle gerçekleştiğini belirten Yıldız, "Cumhur İttifakı, sadece bir seçim ittifakı değildir. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir." şeklinde konuştu.

İstanbul'un Türkiye'nin en büyük göç merkezi olduğunu ve 15 milyon 655 bin nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Yıldız, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi 115 milyar 250 milyon, 2024 yılı bütçesi ise 213 milyar 500 milyon Türk Lirasıdır. CHP'li Belediye Başkanı 1 Nisan'da yönetme yetkisini kaybederken İstanbullulara 246,9 milyar borçlanmış olarak gidecektir." dedi.

Yıldız, İstanbul'da yaşayan farklı illerden gelen nüfus rakamlarını paylaşarak, çalışmaların hangi merkezlere yoğunlaşması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında sosyal medyanın önemine de değinen Yıldız, bilgiye erişim kolaylığı sağlanan sosyal medyanın doğru ve yanlış bilgiyi bir araya getirdiğini ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıldır CHP'nin elinde perişan olduğunu belirterek, "İstanbul'u yağmadan talandan, işgalden, yalandan kurtaracağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve avenesi, iş üretmeyip algı yönetmekle uğraştı. Yabancı misyon şefleriyle mahiyeti bilinmeyen görüşmeler yaptı. Bu mandacı zihniyetten İstanbul'u kurtaracağız." diye ekledi.