Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in stratejisti olarak bilinen Aleksandr Dugin, A Haber'e yaptığı açıklamada dünya genelinde artan gerilime dikkat çekti. Dugin, Putin'in Türkiye ziyaretinin ertelenmesine rağmen, ilişkilerin önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'nin müttefikimiz olmaması kötü, ancak açık bir şekilde Batı cephesinde yer almaması da iyidir." ifadelerini kullandı.

Dugin, Türkiye'nin tarafsız duruşunu değerli bulduklarını vurgulayarak, "Türkiye'nin egemenliğini savunması önemlidir. Ancak Türkiye'nin bir NATO ülkesi olduğunu ve stratejik bir konuma sahip olduğunu unutmamak gerekir." şeklinde konuştu. Putin'in Ankara ziyaretinin devlet başkanlığı seçimleri sonrasına ertelendiğini söyleyen Dugin, bu ziyaretin gerçekleşmesi durumunda Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti.

Ukrayna krizi etrafında şekillenen küresel gerilime de değinen Dugin, "Üçüncü Dünya Savaşı'nın ilk aşamasındayız. Batı, Ukrayna'ya silah göndermeye devam ederse nükleer savaş riski her an artabilir." uyarısında bulundu. Dugin, Rusya'nın NATO ülkelerine karşı nükleer silah kullanma niyetinde olmadığını, ancak NATO'nun Rusya'ya stratejik silahlar göndermeye devam etmesinin gerilimi artırdığını ifade etti.

Ukrayna'ya yapılan askeri yardımların, nükleer savaşın eşiğine gelinmesine neden olduğunu savunan Dugin, "Her geçen gün bu tehlikeye bir adım daha yaklaşıyoruz. Ukrayna'nın tamamında kontrol sağlandığında durmayı düşünmüyoruz." dedi. Dugin, diplomatik çözüm yollarının artık işe yaramayabileceğini ve dünya genelindeki liderlerin sorumsuz davranışları nedeniyle nükleer bir trajedinin kaçınılmaz olabileceğini sözlerine ekledi.