İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti'nin Edirne'deki adayı Hamdi Sedefçi hakkındaki eleştirilerine yanıt verdi. Akşener, Edirne'deki yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen programda konuştu.

Akşener, Özgür Özel'in Sedefçi'nin CHP'nin oyunu bölmek için İYİ Parti'den aday olduğu yönündeki sözlerine sert tepki gösterdi. "Bunun adına bizim Rumeli köylerinde 'yan gel Osman' denir" diyerek eleştirisini dile getirdi. Akşener, seçim çalışmaları kapsamında 34 ile giderek 50 programı tamamlamış olduğunu belirtti ve partisinin Edirne'de birinci olduğunu söyledi.

CHP'nin Sedefçi'nin adaylığı hakkındaki sözlerini eleştiren Akşener, "Buraya gelip 'Hamdi başkan çekilsin aksi taktirde AK Parti kazanıyor' denmesi en basit haliyle ayıptır" diyerek tepkisini dile getirdi. Akşener, seçmenlere çalışma çağrısında bulunarak, "Çalışın kardeşim, çalışın" ifadelerini kullandı.

Seçimler öncesinde emeklilerin gelirlerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Akşener, emeklilerin oylarına talip olduğunu belirtti ve seçmenlerden kendisine destek vermelerini istedi. Ayrıca, ekonomi konusunda kendisine yönelik eleştirilere de yanıt veren Akşener, ekonominin kalbinin emekliler, öğretmenler ve çiftçiler olduğunu vurguladı.

Daha sonra İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ve İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, seçim çalışmalarına devam etmek üzere Uzunköprü ilçesine hareket etti.

Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu