Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi ve DEİK işbirliğiyle düzenlenen "İstanbul KÖİ Haftası (PPP Week)" etkinliğinde ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, Türkiye'nin eylül ayından bu yana uyguladığı ekonomi programının hedeflerini anlatarak, "Program, fiyat istikrarını sağlamayı, mali disiplini yeniden tesis etmeyi, cari açığı azaltmayı, büyümede yeniden dengelenmeyi ve yapısal reformları hayata geçirmeyi amaçlıyor. Fiyat istikrarı doğrultusunda para politikasında sıkılaşma süreci başladı" dedi.

Bakan Şimşek, ekonomideki destekleyici uygulamaların devam edeceğini vurgulayarak, "Bazı seçici kredi sıkılaştırmaları, niceliksel sıkılaştırmalar yaptık. Önümüzdeki dönemde daha destekleyici gelir ve maliye politikalarını uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu. Ayrıca, Türkiye'nin büyüme sorunu olmadığını belirten Şimşek, ülkenin girişimci yapısı ve olumlu demografik yapısıyla en iyi performans gösteren gelişmekte olan piyasalarla aynı seviyede bulunduğunu ifade etti.

2 Mayıs 2024 dolar fiyatları 2 Mayıs 2024 dolar fiyatları

TCMB'nin yeterli sıkılaştırmayı gerçekleştirdiğini dile getiren Şimşek, ekonomi programının işe yarayacağına inandıklarını ancak sabırlı ve ileriye dönük kararlı olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kentsel dönüşüme vurgu yaparak İstanbul gibi deprem riski taşıyan şehirlerde uzun vadeli bakış açısının önemine dikkat çekti.