Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 21 yılda birçok sorununu çözerek önemli adımlar attığını savundu. Hak ve özgürlüklerden savunma sanayine kadar geniş bir yelpazede başarı elde ettiklerini ifade eden Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Ne yaptıysak CHP ve muhalefetin standartını yükseltemeyi bir türlü başaramadık" dedi.

Müsavat Dervişoğlu başkan oldu! Müsavat Dervişoğlu başkan oldu!

Genel başkanlık koltuğundaki değişikliklere rağmen CHP'nin siyasi tükenmişliğinin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Her gelen gideni aratıyor. Son genel başkan değişimi de bu acı gerçeği değiştiremedi" şeklinde konuştu. Özellikle CHP'nin yeni genel başkanına yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Projektörler bu kişinin üzerine çevrilince ortaya çıkan utanç verici görüntü sadece CHP'li vatandaşlarımızı değil, bizi de üzdü" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı farklılıklara vurgu yaparak, "Devrik genel başkan Bay Kemal'le pek anlaşamaz, sık sık karşı karşıya gelirdik. Bay Kemal'in kendine has bir söylemi, siyaset yapma tarzı vardı. CHP'nin yeni genel başkanı ise her açıdan hayal kırıklığı oldu" dedi.

Özgür Özel'e yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bedelli askerlik yapanlar bize oy vermesin, istemiyoruz" sözlerine atıfta bulunarak, "Anlaşılan makamına borçlu olduğu ağbabaları kulağını çekmiş olmalı ki bu patavatsızlığını düzeltmeye çalıştı" şeklinde konuştu.

Muhalif seçmene seslenen Erdoğan, "Biz hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdinin oyuna talibiz. Özellikle CHP'nin mevcut durumuna bakıp da karamsarlığa kapılan, umudu sönen insanlarımızdan bu seçimlerde çok güçlü bir destek bekliyoruz. Muvafık veya muhalif farketmeksizin hiçbir vatandaşlarımız bu çapsızlığa, bu ufuksuzluğa, bu vizyonsuzluğa mahkum ve mecbur değildir" dedi.