Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada, "Son dönemim" ifadelerini kullanarak, belediye meclisinde çoğunluğun sağlanması ve daha etkili hizmet sunabilmek amacıyla bu kararı aldığını dile getirdi. Yavaş, "Bunu söyleme ihtiyacını şu nedenle hissettim: Belediye meclisinde bu sefer çoğunluğumuzun sağlanması için hem de bize dirsek gösteren, elimizi tutmayan ilçe belediye başkanları da seçildikleri takdirde aynı tutumu sergileyecekleri için, bize yakın belediye başkanları seçip doya doya hizmet etmek istiyoruz. Yine aynı engellemelerle karşılaşmamak için onlara bir şey sunuyorum: Bu benim son dönemim. Fırsat bilin diyorum. İnşallah bu da gerçekleşecek gibi" şeklinde konuştu.

AKP'den açıklama geldi! Erbakan neden çaya davet edilmedi? AKP'den açıklama geldi! Erbakan neden çaya davet edilmedi?

Mansur Yavaş, "Ben siyasi hayatım boyunca, belediye başkanlığım sonlandığında da Ankara’dan aday olmayı düşünerek bunu söylememiştim" diyerek, kararını bir hedefe dayandırmadığını, kendi işine dönmek ve ailesiyle daha fazla vakit geçirmek istediğini belirtti. Yavaş, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı adaylığı ve yaşanan süreç hakkındaki sorulara ise, "Ben bütün yaşananları 1 Nisan’dan sonra açıklayacağım. Haksız bir şekilde üstümüze geliniyor" dedi.

Yerel seçimlere odaklandığını vurgulayan Yavaş, "Yerel seçimlerin dışına çıkmak ya da çıkılmasında payım olsun istemiyorum. Susmayı tercih ediyorum. Ama inşallah nisan ayında, seçildikten sonra açıklama yapmamız gerekirse bunları da kamuoyuna anlatacağım" diyerek, gündemini yerel seçimlere odaklı tutacağını ifade etti.