Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin beş yıllık 'Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Rapor, belediyenin borçlarının TL bazında yaklaşık 3 milyon arttığını, ancak dolar bazında ciddi bir gerileme kaydettiğini gösteriyor.

İYİ Parti'de kurultay günü İYİ Parti'de kurultay günü

ABB, ASKİ ve EGO'nun borçlarına odaklanan rapora göre, TL bazında borçlar 3 milyon artarken, dolar bazında 2 milyon 427 binden 568 bine geriledi. Bu önemli veriler, belediyenin döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı direnç gösterdiğini ortaya koyuyor.

Ankara Mali Tablo

Başkan Yavaş, ABB'nin resmi web sitesinde yayınlanan raporla ilgili olarak Ankaralı vatandaşlara bir mesaj iletti. Yavaş, "Bu amaçla Belediyeyi nasıl devir aldık, beş yılda nereye getirdik ve seçimlere hangi koşullarda giriyoruz bütün rakiplerimiz görsün diye şeffaf yönetim anlayışımızın gereği olarak Seçim Öncesi Mali Rapor hazırlayarak sizlerin takdirine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, "Türkiye'de bir ilk" olarak nitelendirdiği bu raporun, her seçim döneminde iyileştirilerek siyasi hayatlarında kurumsal bir kültür haline gelmesini umduğunu belirten Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da daha önce mal varlığını açıklamanın bir ilk olduğunu vurgulayarak "Halktan aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna halka vermeye devam edeceğiz" dedi.