Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker gönderme ihtimali üzerine açıklamalarda bulundu. Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini "ihtimal dışı" bırakmamak gerektiğine yönelik sözlerini değerlendirdi. Moskova'da gazetecilere konuşan Peskov, Macron'un bu tutumunun önemli ve yeni bir olay olduğunu belirterek, "Macron'un, Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratmanın gerekliliği konusundaki tutumunun da oldukça farkındayız" ifadelerini kullandı.

O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda NATO ile Rusya arasında çatışma yaşanma olasılığına yönelik soruya Peskov, "Bu durumda artık olasılıktan değil, kaçınılmazlıktan bahsetmeliyiz. Böyle değerlendiriyoruz" yanıtını verdi. NATO ülkelerinin bu tür eylemleri iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Peskov, "Bunun kendi çıkarlarına ve en önemlisi ülkelerindeki vatandaşların çıkarlarına uyup uymadığını kendilerine sormalılar" dedi.

Macron'un dünkü açıklamasında, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'ya asker gönderme konusunda fikir birliğinin olmadığını ancak bu ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etmişti.