Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'nın Rusya ile yaşadığı çatışmada Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için Rusya'nın yenilgiye uğratılmasının önemine vurgu yaparak, Ukrayna'ya asker gönderme konusunun göz ardı edilemeyeceğini ifade etti. Macron, Paris'teki Ukrayna toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırgan davranışlarının arttığını belirtti ve Rusya'nın kazanmaması için gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

Ancak Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa'nın bu önerisine karşı çıkarak, Avrupa ve NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini açıkladı. Scholz, Almanya ile Fransa arasındaki görüşmelerin iyi bir işbirliğini gösterdiğini ve Ukrayna konusunda uzlaşmaya varılmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.

Öte yandan, Slovakya Başbakanı Robert Fico ve Çekya Başbakanı Petr Fiala da Ukrayna'ya asker göndermeyeceklerini açıkladılar. Fico, NATO ve AB üyesi olan Slovakya'nın Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini belirtirken, Fiala da Çek Cumhuriyeti'nin bu konuda herhangi bir hazırlık yapmadığını ifade etti.

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

Ukrayna'nın kontrolündeki toprakların kaybettiğine dair haberler gelirken, Kiev hükümeti özellikle ABD'den aldığı silah ve mühimmat desteği konusunda sıkıntılar yaşıyor. Son dönemde doğu cephesinde kontrol kayıpları yaşayan Ukrayna ordusu, silah ve personel eksikliğiyle mücadele ediyor.