Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin gönderdiği "çöp balonlarına" ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, yaklaşık 720 balonun ülkenin farklı bölgelerine düştüğü ve balonların içinde sigara izmaritleri, kağıt ve plastik poşet gibi çöplerin bulunduğu belirtildi.

Vatandaşlara çöplere dokunmamaları ve güvenlik güçlerini haberdar etmeleri yönünde uyarılarda bulunuldu. Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, bu durumu "ahlak dışı provokasyon" olarak nitelendirerek, "Hükümet, ulusal güvenliği sağlamaya odaklanarak onlarla sakin şekilde mücadele edecektir." dedi.

Adidas Bella Hadid'i kampanyadan çıkardıklarını doğruladı Adidas Bella Hadid'i kampanyadan çıkardıklarını doğruladı

Singapur'daki "Shangri-La Diyaloğu" sırasında Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik ve ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin, Kuzey Kore'nin bu tür eylemlerine karşı "sert karşılık" vereceklerini belirttiler.

İki Ülke Arasında Balon Mücadelesi
Bu olay, iki ülke arasındaki balon mücadelesinin bir parçası olarak görülüyor. Güney Kore'de bir aktivist grup, 13 Mayıs'ta Pyongyang yönetimine karşı propaganda broşürlerinin bulunduğu yaklaşık 20 büyük balonu Kuzey Kore'ye göndermişti. Bunun üzerine Kuzey Kore, 29 Mayıs'ta Güney Kore'ye içinde "çöp" bulunan 150'den fazla balon yollamıştı.

Güney Kore'de, Kuzey Kore'den kaçanların üye olduğu gruplar, Pyongyang yönetimini eleştiren içeriklerin bulunduğu balonları sınırdan Kuzey Kore'ye gönderiyor. Bu eylemler, iki ülke arasında devam eden gerilimin sembolü haline gelmiş durumda.

Editör: Burak Hakkı Polat