Diyarbakır merkezli 5 ilde gerçekleştirilen ‘Jetlag’ operasyonunda, çağrı merkezi kuran ve telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak, 'Hakkınızda terör soruşturması var' yalanıyla para talep eden 18 şüpheli gözaltına alındı. Polisin, vatandaşların ihbarı üzerine başlattığı çalışmada, dolandırıcıların mağdurları farklı senaryolarla kandırdığı ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Hakkınızda terör soruşturması var’ diyerek para talep eden şüphelilerin izini sürdü. Araştırmalar sonucunda, çağrı merkezi kuran ve mağdurları farklı senaryolarla kandıran 18 kişilik bir şebeke tespit edildi.

Operasyon kapsamında, Diyarbakır’da 6, İstanbul’da 4, Mersin’de 3, Şanlıurfa’da 3 ve Ankara’da 2 olmak üzere toplamda 18 şüpheli gözaltına alındı. Polisin yaptığı aramalarda çok sayıda telefon ve hat ele geçirilirken, bazı mağdurların paraları dolandırıcıların tarif ettiği alanlara bıraktığı da tespit edildi. Ayrıca, kuryelik yapan bir şüphelinin Şanlıurfa’dan Ankara’ya sonrasında ise İstanbul’a giderek mağdurdan parayı aldığı belirlendi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, polis ekipleri operasyon sırasında dolandırıcıların kullandığı yöntemleri deşifre ettiği bildirildi.

SGK'dan çalışan anneler için yeni proje SGK'dan çalışan anneler için yeni proje