Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya mecralarında dolaşan Karabük'te HIV ve HPV vakalarında artış iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, özellikle Karabük Üniversitesi öğrencilerinden kaynaklandığı öne sürülen bu iddiaların doğruluğu konusunda net bir açıklama yapılmasının önemli olduğu ifade edildi.

Sosyal medyada dolaşan iddialar nedeniyle kamuoyunu bilgilendirmek adına yapılan açıklamada, Karabük'teki sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren tüm hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli olarak kayıt altına alındığı vurgulandı. HIV ve HPV vakalarında herhangi bir anlamlı artışın bulunmadığına dair net bir açıklama yapılırken, son günlerde bu konuda sağlık tesislerine başvuru olmadığı da belirtildi.

Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu

Açıklamada ayrıca, sağlık sisteminin kayıtsız girişlere izin vermediği ve sağlık çalışanlarının zan altında bırakılmasına neden olan iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin yayılmasını önlemek adına bu tür durumlarda halkı bilgilendirmeye devam edeceğini belirtti.