Zafer Partisinden 3 Mayıs açıklaması Zafer Partisinden 3 Mayıs açıklaması

İzmir'de 'yüksek kar' vaadiyle dolandırıcılık yapmak suçundan adliyeye sevk edilen 27 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler arasında holding sahibi Sedat Ocakcı (34), eşi Seçilay Ocakcı (30) ve holding bünyesindeki bir şirketin genel müdür yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan da yer alıyor. Şüpheliler, dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token'i halka arz ederek yatırım yapma vaadiyle insanları dolandırdıkları iddiasıyla tutuklandı. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Ocak ayında başlamış ve Ocakcı Holding'in sahibi Sedat Ocakcı'nın yeğeni Salih Han'ın, İzmir Token'i ile ilgili protokol imzalayarak Dubai'ye 15 milyonluk yatırım yapmasıyla gündeme gelmişti. Ancak daha sonra ortaya çıkan iddialara göre, şüphelilerin vaat ettikleri karları sağlamak için gerçekleştirdikleri faaliyetlerde bulunmadıkları belirlendi.

Sedat Ocakcı'nın, borsa ve kripto para yatırımı söylemiyle başlayan dolandırıcılık sürecinde, kripto paraya geçiş yaparak İzmir Token'i halka arz ettikleri ve ayrıca dron fabrikası kurma sözü verdikleri öğrenildi. Şüphelilerin 3 bin 100 kişiden yaklaşık 5 milyar 123 milyon TL para topladıkları iddia ediliyor.

Öte yandan, Sedat Ocakcı'nın yazılım firması kurarak, borsa ve kripto para piyasasında kayıp yaşanmadığını iddia ettiği, en az yüzde 17 kar vaadiyle yatırımcıları ikna ettiği belirlendi. Ancak şirketin gerçekte herhangi bir faaliyet göstermediği, sadece şüphelilerin dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı ortaya çıktı.

Operasyonun 7 Şubat'ta başlatılmasının ardından yapılan soruşturmada, şüphelilerin lüks yaşamlarını paylaştıkları videolar da ele geçirildi. Tutuklanan şüphelilerin mahkemeye çıkarıldıkları sırada, Sedat Ocakcı'nın "Herkes parasını alacak" dediği öğrenildi.

Dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklanan şüphelilerin, önümüzdeki günlerde yapılacak olan mahkeme sürecini bekleyecekleri belirtildi.