AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ve İYİ Parti'nin adayı Ümit Özlale, Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin düzenlediği toplantıda İzmir'in geleceği üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir"

Hamza Dağ, "İzmir'in sorunlarını 5 yıl daha öteleme şansımız yok. 30 Ekim depremi bize diyor ki, İzmir'imizin yüzde 60'a yakını depreme dayanıksız. Sadece çarpık kentleşme olduğu yerleri söylüyorum. İmara uygun olan yerlerde de karot testi yapılsa belki farklı bir pozisyon daha çıkar. Onun için yerinde yeni yaşam ya da güvenli konutlar işini başlatmak zorundayız. 25 yılda, her yıl 5 bin konut olsa 125 bin konutu bir noktaya getirmiş olurduk" şeklinde konuştu.

İYİ Parti adayı Ümit Özlale ise deprem bölgelerinde belediye başkanlarının önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurgulayarak, "İzmir'i güzel ve afetlere dirençli kent haline getirmeliyiz. Belediyeler kişiye göre iş bulma değil, işe göre liyakatli insanları bulma kurumları olmalıdır" dedi.

Özlale, İzmir'in bir partinin kalesi olmadığını belirterek, "Cumhuriyet'in, özgürlüğün, zenginliğin kalesi olmuş ve hiçbir partinin kalesi olamayacak kadar da kadim bir kültüre sahip" ifadelerini kullandı. Adaylar, İzmir'in geleceği için birlikte çalışma sözü verirken, kentsel dönüşüm ve güvenli konutlar konusunda projelerini hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirttiler.