Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova'da düzenlenen Rusya Dışişleri Bakanlığının İş Konseyi toplantısında ABD'nin yeni sömürgeci yöntemlerini eleştirerek uluslararası finans enstitülerinin etkinliği ve tarafsızlığının sorgulandığını söyledi.

Lavrov, ABD önderliğindeki Batı'nın, Rusya'ya karşı "hibrit" savaş yürüttüğünü ve yaptırımlarla Rusya'nın gelişimini engellemeye çalıştığını ifade etti. Ekonomi alanında savaşın devam ettiğini belirten Lavrov, "ABD ve onu takip eden ülkelerin yeni sömürgeci yöntemlerini kullanması, Amerikan tarzındaki küreselleşmeye olan güveni ciddi şekilde baltaladı. Birçok ülke, Washington tarafından kontrol edilen uluslararası finans enstitü ve etkileşim formatlarının etkinliği ve tarafsızlığını sorguluyor." dedi.

Dengeler değişti! Kamala Trump'ı solladı Dengeler değişti! Kamala Trump'ı solladı

Lavrov, bu bağlamda birçok ülkenin dış ticaret ödemelerinde alternatif para birimlerini ve ödeme platformlarını kullanmaya başladığını ifade etti. Toplantıda, Rus şirketleri için ekonomik riskler, tehditler ve fırsatların ele alınacağını da belirtti. Bu açıklamalar, uluslararası ilişkilerde dengelerin değişimine işaret ederken, ABD'nin finansal etkisinin sorgulandığı bir dönemece işaret ediyor.

Editör: Abdulaziz Kurt