İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan'da düzenlenen Akşemsettin ve Çırçır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde dikkat çeken açıklamalar yaptı. İmamoğlu, gerçek bir kentsel dönüşüm projesine imza attıklarını belirterek, sahte kentsel dönüşüm projelerinin insanları mağdur ettiğini söyledi.

Erdoğan: Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var Erdoğan: Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var

"Gerçek diye üstüne basa basa söylüyorum, çünkü kentsel dönüşümün sahtesini de yapıyorlar. Bu sahtesi meselesi önemli. Her ne kadar bir esprili gibi olsa da kısmen bu sahte meselesini vatandaşımıza yaşatıyorlar. Kimin yaptığını aslında siz çok iyi biliyorsunuz" diyen İmamoğlu, gerçek kentsel dönüşümün insanları güvende hissettirdiğini ve mutlu ettiğini, sahte kentsel dönüşümün ise insanları mağdur ettiğini vurguladı.

Ayrıca, İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik açıklamalarına da cevap verdi. Erdoğan'ın emekliler için 'seyyanen zam' önerisine kapıyı kapatmasına ilişkin İmamoğlu, "Daha dün emeklilerin aldığı maaşla ilgili dalga geçecek seviyede yorum yapmasını hicap duyarak dinledim" dedi. İmamoğlu, tek emekli maaşı ile geçinenleri düşünerek, onlara 9 bin lira kira desteği vereceklerini ifade etti.