Milli Savunma Bakanı Güler: Bizim aklımızla dalga geçme diyoruz Milli Savunma Bakanı Güler: Bizim aklımızla dalga geçme diyoruz

Türkiye'de et fiyatlarındaki artışın durmaksınız sürmesi üzerine Rekabet Kurumu, 11 firmanın bir araya gelerek fiyatları manipüle ettiğini tespit etti. Bu tespitin ardından kurum, söz konusu firmalara cezai işlem uyguladı.

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, özellikle son bir ayda et fiyatlarında muazzam ve sistematik bir artışın yaşandığını belirtti. Ocak ayında dana karkas etin 280 lira, kuzu karkas etin ise 300 lira civarında satıldığını ifade eden Uludağ, şubat ayından itibaren düzenli fiyat artışlarının gözlendiğini aktardı. Dana karkas etin 315 liraya, kuzu karkas etin ise 350 liraya kadar yükseldiğini belirtti.

Muhabir Emrah Çakmak, bazı et tedarikçilerinin sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden fiyat belirlediğini ve "bekleyin, kesmeyin" şeklinde söylemlerde bulunduğunu aktardı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Rekabet Kurumu'nun uyguladığı cezai işlemi "mükafat gibi" değerlendirerek, "5 lira koyduğu zaman o ceza çıkıyor ve bunu da vatandaşın sırtından çıkıyor" şeklinde ifade etti. Yardımcı, fiyat artışlarının sistematik bir şekilde yapıldığını ve etin Türkiye ekonomisini yönlendirdiğini belirterek, "Et, piyasanın dengesini bozuyor" dedi.