ABD’nin orta kesimlerinde etkili olan hortum ve fırtınalar, çok sayıda evin yıkılmasına ve 18 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca yüz binlerce hanenin elektriği kesildi.

Texas’ın kuzeyinde yedi, Arkansas’ta beş, Oklahoma’da iki ve Kentucky’de bir kişi hayatını kaybetti.

Pazar günü çeşitli eyaletlerde yaklaşık 500 bin kişi elektriksiz kaldı.

Texas eyaletindeki Cook County bölgesi şerifi Ray Sappington, ölenler arasında iki ve beş yaşlarında iki çocuk ile aynı aileden üç kişinin bulunduğunu belirtti.

 Valley View bölgesinin şerifi ise geriye sadece enkaz izi kaldığını ifade ederek “Yıkım oldukça şiddetli” dedi.

ABD Kongresi'nde 'Filistin' eylemi ABD Kongresi'nde 'Filistin' eylemi

Pazar günkü Indianapolis 500 yarışı da şimşek, gök gürültüsü ve şiddetli yağmur nedeniyle dört saat ertelendi ve yaklaşık 125 bin seyirci tahliye edildi.

Eyalet yetkilileri, afetten etkilenen bölgelere müdahale etmek üzere acil müdahale birimlerini harekete geçirdi.

 Arkansas’ın Rogers kentindeki polis yetkilileri, hortumun ağaçları ve elektrik hatlarını devirmesi ve gaz tedarik hatlarına zarar vermesinin ardından mahsur kalan birkaç kişiyi kurtardıklarını bildirdi.

 Kentucky’de Louisville Belediye Başkanı Craig Greenburg, şiddetli fırtına sırasında bir adamın devrilen bir ağaç nedeniyle öldüğünü açıkladı. Poweroutage.us web sitesine göre, Texas’tan Kansas, Missouri, Arkansas, Tennessee ve Kentucky’ye kadar uzanan eyaletlerde yaklaşık 470 bin kişi elektriksiz kaldı.

Editör: Haber Merkezi