Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak" şeklindeki sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu, bu sözlere "Ülkemizde bazen yetki verilmiş insanlardan daha fazla o yetkiyi pervasızca kullanma girişiminde bulunan insanlar var. Bu iş akraba işi değil kardeşim." şeklinde cevap verdi.

Polemik, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın "İsrail'e jet yakıtı sattıkları" iddialarını yayanların arkasında İmamoğlu'nun iletişim ekibinin olduğunu öne sürmesiyle başlamıştı. İmamoğlu, Bayraktar'ın bu iddialarına karşılık vererek, Bayraktar'ın sert ifadelerine tepki gösterdi.

İmamoğlu, uluslararası basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Bayraktar'ın sözlerine dikkat çekerek "Beni hedef haline getirerek bir dil kullanan şahıstan bahsettiniz. Çok nezaketsiz bir davranış. Bu nezaketsiz ve iftira dolu davranışın muhatabı olmadım, olmam. Ülkemizde bazen yetki verilmiş insanlardan daha fazla o yetkiyi pervasızca kullanma girişiminde bulunan insanlar var. Kimden bahsediyoruz? Yetkinin sahibinin yanındaki eş dost akrabadan bahsediyoruz. Ben de diyorum ki bu iş akraba işi değil kardeşim." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'na hapis talebi Kılıçdaroğlu'na hapis talebi

İmamoğlu, açıklamasının devamında "Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yım ve ben hukuki, yasal yetkilerimi kullanırım. Ülkemizde son 15 yıldır farklı kavramlarla, farklı makamlarla, üzülerek söylüyorum ki, bu kavram yok sayılmıştır ve ahlak sınırlarının dışına çıkılmıştır. Bu konuşmayı yapan kişi Türkiye'de güçlü bir sanayi kuruluşu, savunma sanayi kuruluşunun başındaki insan olabilir. Ama o kadardır. Herhangi bir kişiyle eşit haklara sahiptir. Hukukun herkese eşit uygulanmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.