IMF Dünya Bankası Bahar Toplantıları çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'nin reform programını desteklediklerini açıkladı. Kammer, Türkiye'deki politika değişikliğine değinerek, parasal sıkılaşma ve mali konsolidasyon çabalarının Türk ekonomisindeki kırılganlıkları azalttığını belirtti.

Enflasyon verileri yarın açıklanacak: Ekonomistler 70 bandını işaret etti Enflasyon verileri yarın açıklanacak: Ekonomistler 70 bandını işaret etti

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdikleri görüşmeye değinen Kammer, Şimşek'in reformların uzun vadeli bir program olduğunu vurguladığını ve bu programın yürütüleceğini ifade ettiğini aktardı. Kammer, bu programın Türk ekonomisindeki kırılganlıkları daha da azaltması, enflasyonu düşürmesi ve yatırım için uygun bir ortamın oluşturulmasıyla büyüme modelinde bir değişim ve büyümenin yeniden dengelenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Yeni bir IMF programının Türkiye için gündemde olup olmadığına ilişkin soruya Kammer, öncelikle mevcut reform programını desteklediklerini ve Türkiye'nin izlediği yolun IMF tarafından tavsiye edildiğini ifade etti. Türkiye'nin ekonomi ekibinin mevcut programı izlemesi gerektiğini belirten Kammer, şu anda Türkiye ile herhangi bir IMF programı hakkında görüşme yapılmadığını söyledi.