TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Formül basit; huzur olmadan ticaret olmaz" TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Formül basit; huzur olmadan ticaret olmaz"

Halil Konakçı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a karşı açtığı manevi tazminat davasında mahkeme kararıyla karşılaştı. Konakçı'nın, sosyal medya üzerinden yaptığı provokatif açıklamalar sonrasında gündeme gelen dava, bugün görülen duruşmada sonuçlandı. Davayı değerlendiren mahkeme, Konakçı'nın talep ettiği 3 kuruşluk manevi tazminatı reddederek davayı Ümit Özdağ lehine sonuçlandırdı.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sosyal medya fenomeni Halil Konakçı, Genel Başkanımızın bu Tweetinden ötürü açtığı 3 kuruş talepli manevi tazminat davasını bugün görülen duruşmada kaybetti. Kamuoyunun bilgisine sunarım" ifadeleriyle mahkeme kararını duyurdu.

Hatırlanacağı üzere, Konakçı'nın önceki bir sosyal medya paylaşımında Hatay'ın tarihine dair yaptığı tartışmalı açıklamalar, Ümit Özdağ'ın tepkisini çekmiş ve bu durum mahkemelik bir süreci başlatmıştı.

Konakçı, "Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. ‘Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın’ tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” şeklinde konuşmuştu.

Ümit Özdağ ise Konakçı’nın paylaşımına istinaden "Referandum ile Türklüğü kanıtlanmış Hatay’ın çoğunluğu Arap diyerek BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor, Hatay Fransızlarda kalsaydı da ezan Arapça okunsaydı diyor. Sen bir de Cezayirlilere anlat bunu. Ve bu Türk devleti ve Milletine düşman, Hz. Muhammed, Hz. Meryem ile evlenecek diyen adamı (lafın gelişi) 5 polis memuru koruyor. Oysa hak ettiği İstiklal Mahkemesinde yargılanmak" demişti.  

Editör: Burak Hakkı Polat