Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Zeytinburnu, Güngören ve Bayrampaşa'da düzenlenen operasyonda, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik belirlenen dört adrese ve iki araca baskın yapıldı.
YAKALANAN ŞÜPHELİLER VE ELE GEÇİRİLEN MADDELER
Operasyon sonucunda toplamda 8 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda, 932 kilo 450 gram uyuşturucu hap, 114 kilo 600 gram toz pregabalin maddesi ve 731 kilo 800 gram katkı maddesi ele geçirildi. Ayrıca, hap üretiminde kullanılan 10 makine de operasyonda ortaya çıkarıldı. Emniyet güçleri, şüphelilerin uyuşturucu hap üretiminde ne denli büyük bir organizasyonun parçası olduğunu vurguladı.
TUTUKLAMALAR VE GELECEK ADIMLAR
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 1'i adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Bunun yanı sıra, daha önce ele geçirilen uyuşturucu maddelerle bağlantılı olduğu değerlendirilen 15 şüpheli hakkında da gözaltı kararı alındı. Bu olay, uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen mücadelenin ne denli kararlı bir şekilde sürdüğünü gösteriyor.



