İstanbul Suriçi Grubu Derneği'nin Fatih'teki bir otelde düzenlediği "Siyaset, Ekonomi, Medeniyet Buluşmaları" programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, 314'üncüsü gerçekleştiren buluşmanın bir rekor olduğunu vurguladı.
TÜRKİYE'NİN TARİHİ DÖNEMİ
Yayman, konuşmasında Türkiye'nin kısa dönem tarihine de değinerek, darbelerin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da düzenlediği darbe girişiminin tarihe yeni bir sayfa eklediğini belirtti. 3 Kasım 2002'de AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözüyle Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Ayrıca, 25 yıllık bir iktidarın nasıl bir şey olduğunu hayal edemediklerini söyledi.
YENİ ANAYASA İHTİYACI
Yeni anayasa tartışmalarının devam ettiğini belirten Yayman, mevcut anayasanın ruhunun Türkiye'nin üzerinden kalktığını ve artık sorunların çözümünün demokraside olduğunu vurguladı. Terörsüz Türkiye sürecinin yavaş ama emin adımlarla ilerlediğini, yeni düzenlemelerin de yolda olduğunu açıkladı. Yayman, Türkiye'nin medeni bir anayasaya acil ihtiyacı olduğunu, bu durumun kardeşlik meselesi olduğunu ifade etti. Programda, birçok önemli isim de yer aldı ve katılımcılar arasında akademisyenler ile iş insanları da bulunuyordu.



