SPOR
Yayınlanma : 30 Mart 2026 13:30
Düzenleme : 30 Mart 2026 13:30

Voleybolda 'Sayı Kraliçesi' Lazareva'dan takımına övgü: 'Takımım olmadan bu noktada olamazdım

Voleybolda 'Sayı Kraliçesi' Lazareva'dan takımına övgü: 'Takımım olmadan bu noktada olamazdım
Vodafone Sultanlar Ligi'nin sayı kraliçesi Anna Lazareva, bireysel başarısında takımının büyük rolü olduğunu belirtirken, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalin yeterli olmadığını ve gelecekte daha iyi olacaklarını söyledi.

Vodafone Sultanlar Ligi'nin normal sezonunda 506 sayıyla en skorer isim olan ve smaçlardan 458 sayı kaydederek zirvede yer alan Zeren Spor'un Rus voleybolcusu Anna Lazareva, kişisel başarısının takımının desteğiyle mümkün olduğunu belirtti.

Bireysel Başarıda Takım Faktörü

Lazareva, böylesine bir kişisel performansa ulaşmanın kolay olmadığını vurgulayarak, "Bu tür bir kişisel performansa sahip olmak ve bunu başarmak gerçekten güzel. Ancak takımım olmadan bu noktada olamazdım. Etrafımda çok çalışan böyle oyuncularla birlikte olduğum için gerçekten minnettarım." ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali ve Gelecek Hedefleri

CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan takımını tebrik eden 29 yaşındaki pasör çaprazı, bu başarının kendileri için önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi. Imoco Volley gibi güçlü bir rakibe karşı mücadele etmenin inanılmaz olduğunu belirten Lazareva, "Yine de bu takımımız için yeterli değil. Eğer bu seviyede kendimizi göstermeye devam edersek gelişebilir ve daha iyi olabiliriz." dedi.

Sultanlar Ligi Başarısı ve Milli Takım Meselesi

Sultanlar Ligi'nde normal sezonu 3. sırada bitirmelerinin takımın seviyesini gösterdiğini dile getiren Lazareva, "Takımımın bu kadar iyi bir sonuç göstermesinden dolayı gerçekten çok mutluyum. Burada duramayız çünkü artık her şeyin sıfırdan başladığını söyleyebiliriz. Ligi üçüncü sırada bitirmiş olsak bile şu an bunun bir anlamı yok." değerlendirmesinde bulundu. Rusya Milli Takımı'nın uluslararası arenaya dönme ihtimaliyle ilgili de konuşan Lazareva, "Rusya Milli Takımı uluslararası arenaya çıkabilirse Rus oyuncuların seviyesini göstermek iyi olacaktır. Oynayıp oynamayacağıma karar vermek bana bağlı değil ama uluslararası maçlarda kendimi göstermek için odaklanmak ve daha fazla çalışmak bana bağlı." şeklinde konuştu.