GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Mart 2026 13:21
Düzenleme : 30 Mart 2026 13:21

Emniyet'ten Avrupa'nın Pablo Escobar'ı Baybaşin'e büyük darbe

Emniyet'ten Avrupa'nın Pablo Escobar'ı Baybaşin'e büyük darbe
Emniyet, Avrupa'nın Pablo Escobar'ı olarak bilinen Hasan Ferhat Baybaşin'e yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi ve birçok mal varlığına el koydu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı (KOM) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, örgüt lideri Hasan Ferhat Baybaşin ve yöneticisi Çağdaş Duran'ın sigara kaçakçılığından elde ettikleri geliri akladıkları belirlendi.

KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Diyarbakır'da bulunan iki şirket ve Aydın'da bulunan gayrimenkul üzerinden gerçekleştirilen bu aklama işlemleri, yapılan detaylı incelemelerle ortaya çıkarıldı. Soruşturma kapsamında 9 şüphelinin Diyarbakır'daki şirket paylarına, Aydın'daki taşınmazlarına, araçlarına, bankalarda bulunan tüm hesaplarına ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları nezdindeki hak ve alacaklarına el konuldu.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Bu operasyon, Türkiye'nin organize suçlarla mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Emniyet güçleri, kaçakçılık faaliyetlerine karşı kararlılıkla devam edeceklerini duyurdu.