Tuzla'da deniz kültürünü yücelten önemli bir sergi açıldı. Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi, Rumeli Kültür Merkezi'nde 18 modelcinin hazırladığı toplam 43 eserle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
DENİZ KÜLTÜRÜNE BİR SAYGI DURUŞU
Tuzla Belediyesi ve Gemi Modelcileri ile Gemi Severler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen bu sergi, denizcilik tarihine saygı duruşu niteliği taşırken, Tuzla'nın kimliğinde denizin önemini de gözler önüne seriyor. Açılış etkinliğine Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, eşi Ayşegül Kılınç Bingöl, belediye başkan yardımcısı Sinem Gülenç ve İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Özcan Arslan gibi birçok önemli isim katıldı.
DENİZİ YENİDEN HATIRLADIK
Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, "Tuzla'da denizin var olduğunu yeniden hatırladık, dostlar. Su sporlarını hatırladık" ifadelerini kullandı. Bingöl, denizle ilgilenen komşularının projelerini destekleyeceklerini söyleyerek, katılımcıların emeklerinin sergileneceğini kaydetti.
12 YILIN EMEĞİNDEN 43 ESER
Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Ceylan, modelciliğin 12 yıl süren bir hobi olduğunu belirtti. Ceylan, sergide kayık modelleri, römorkörler, dönem gemileri, yandan çarklı Boğaz vapurları ve Kurtuluş Savaşı'nda kahramanlık göstermiş teknelerin bulunduğunu aktardı. Tuzla Belediyesi Denizcilik ve Tersaneler Koordinatörü Gökhan Karakaş ise serginin kentin denizcilik ekosisteminin bir yansıması olduğunu vurguladı.



