Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Bulgaristan ile karşılaşacak. Bu önemli mücadelede Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Luis Godinho düdük çalacak. Godinho'nun yardımcılıklarını Rui Teixeira ve Pedro Almeida yaparken, dördüncü hakemlik görevini Miguel Nogueira üstlenecek.
Grup Durumu ve Önceki Maçlar
E Grubu'nda Türkiye ve Gürcistan, 3'er puanla 3. ve 4. sıralarda yer alıyor. İspanya 6 puanla liderliğini sürdürürken, Bulgaristan henüz puan elde edemedi. Milliler, daha önceki grup maçlarında Gürcistan'ı deplasmanda 3-2 mağlup ederken, Konya'da İspanya'ya 6-0'lık bir skorla yenilmişti. Bulgaristan ise kendi sahasında İspanya'ya ve deplasmanda Gürcistan'a 3-0'lık skorlarla mağlup oldu. Grubun bir sonraki maçında İspanya, Gürcistan'ı ağırlayacak.
Kadrodaki Eksikler ve Yeni Teknik Direktör
Türkiye'nin Gürcistan maçında kırmızı kart gören oyuncusu Barış Alper Yılmaz, Bulgaristan karşısında forma giyemeyecek. Bu maçla birlikte cezası sona erecek olan Yılmaz, bir sonraki karşılaşmada takımdaki yerini alabilecek. Ev sahibi Bulgaristan ise Türkiye karşısına yeni teknik direktörü Alexander Dimitrov yönetiminde çıkacak. Dimitrov, son 7 yıldır Bulgaristan Ümit Milli Takımı'nı çalıştırmaktaydı ve Ilian Iliev'in yerine göreve getirildi.
2026 Dünya Kupası'na Katılım Sistemi
ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yapacağı 48 takımlı 2026 Dünya Kupası'na Avrupa'dan 16 ekip katılma hakkı kazanacak. Gruplarını lider tamamlayan 12 takım doğrudan turnuvaya katılacak. Geriye kalan 4 kontenjan ise grup ikincileri ile UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek takımların katılımıyla play-off maçları sonucunda belirlenecek. A Milli Takım'ın sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şu şekilde: Uğurcan – Mert, Merih, Abdülkerim, Ferdi – İsmail, Hakan – Yunus, Arda, Kerem – Kenan.



