İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek 36. NATO Zirvesi hakkında basına önemli bilgiler aktardı.
TÜRKİYE'NİN YERİ DEĞİŞİYOR
Duran, Türkiye'nin NATO'daki rolünün evrildiğini belirterek, "Türkiye NATO'da çevreden merkeze geçmektedir. 1952'de İttifak'ın güneydoğu kanadında bir cephe ülkesi olarak konumlanan Türkiye, bugün NATO'nun hemen hemen her konuda merkezi bir müttefiki haline gelmiştir" dedi. Bu değişim, Türkiye'nin NATO sınırlarını korumanın ötesinde bir görev üstlenmesiyle ilgili.
GÜVENLİ LİMAN OLARAK TÜRKİYE
Duran, Türkiye'nin NATO'nun 360 derece güvenlik anlayışında kritik bir rol üstlendiğini vurguladı. "Türkiye, krizlerde gerilimi azaltan bir aktördür. Bu yaklaşım, diplomasiye alan açmayı hedeflemektedir. Güvenli Liman Türkiye. Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye krizlerin çözümünde inisiyatif alan, bölgesel ve küresel barış için çaba sarf eden etkin bir aktör konumuna gelmiştir" ifadelerini kullandı.



