Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ülkenin doğal gaz arz güvenliğini teminat altına almak amacıyla hem kısa, hem orta, hem de uzun vadeli LNG anlaşmalarını titizlikle yürütüyor. Bu stratejik çalışmaların bir parçası olarak, Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasitesini artırmaya yönelik operasyonlar büyük bir ivme kazanmış durumda.
KIŞLIK STOKLAR TAMAMLANDI
Özellikle zorlu kış aylarında doğal gaz tüketimindeki arz-talep dengesini kusursuz bir şekilde yönetebilmek adına, Tuz Gölü ve Silivri'de bulunan dev yer altı depolama tesisleri hayati bir görev üstleniyor. Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, 4,6 milyar metreküplük etkileyici hacmiyle aktif olarak çalışırken, Tuz Gölü'ndeki tesis de 1,7 milyar metreküplük kapasitesine ulaşarak tam doluluğa erişti.
GELECEK İÇİN GÜÇLÜ ADIMLAR ATILIYOR
Bakan Alparslan Bayraktar, yer altı doğal gaz depolama tesislerine yapılan yatırımların stratejik önemini bir kez daha vurgulayarak, "Yer altı doğal gaz depolama tesislerimiz, beklendiği gibi yüzde 100 doluluğa ulaşmış durumda. Bu başarı, 2028 yılı itibarıyla tükettiğimiz doğal gazın en az yüzde 20'lik bir kısmını yer altı depolarımızdan karşılayabileceğimiz anlamına geliyor," şeklinde konuştu. Bakanlık, Tuz Gölü'ndeki depolama kapasitesini ise 2032 yılına kadar 8,5 milyar metreküpe çıkarma gibi iddialı bir hedef belirlemiş durumda.



