Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın Kazinform haber ajansı için kaleme aldığı ve "Avrasya'da Barışın Anahtarı: Türk Dünyası" başlığını taşıyan makalesinde, İsrail'in eylemlerine sert tepki gösterdi.
İNSANLIK DEĞERLERİNE SAYGISIZLIK
Erdoğan, Türkiye'nin küresel ve bölgesel sorunların çözümünde 'uygulanabilir kurallara' dayalı bir düzenin önemini savunduğunu vurguladı. Bölgelerindeki ve dünyadaki krizlerin son bulması için hem çok taraflı platformlarda hem de bireysel olarak sorumluluk üstlenmekten kaçınmadıklarını belirtti. Barış diplomasisi ve arabuluculuk yoluyla güven temelli diyalog kurduklarını ve sorunların diplomatik yollarla çözümü için somut adımlar attıklarını ifade etti.
TÜRK DÜNYASI VURGUSU
Makalesinde ayrıca, Ahmet Yesevi Nişanı'nın ilk kez kendisine takdim edildiğini ve bunun "kardeşliğin daim olması" temennisiyle anlam kazandığını dile getirdi. Erdoğan, Kazakistan ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemi inşallah Türk Dünyası Yüzyılı yapacağız" diyerek bu bölgeye verilen önemi bir kez daha ortaya koydu. Bununla birlikte, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nü de kutlamayı ihmal etmedi.



