ABD Başkanı Donald Trump, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese’e önemli bir çağrıda bulunarak, Asya Kupası elemeleri için Avustralya’da bulunan İran Milli Kadın Futbol Takımı oyuncularına iltica hakkı verilmesini istedi.
KORKUNÇ BİR HATA
Trump, Truth Social hesabında yaptığı paylaşımda, 'Avustralya, İran Milli Kadın Futbol Takımı'nın, büyük ihtimalle öldürülecekleri İran'a geri gönderilmesine izin vererek korkunç bir insani hata yapıyor' ifadelerini kullandı. Bu durumu eleştiren Trump, Başbakan Albanese'den İran Milli Kadın Futbol Takımı'nı geri göndermemesini talep etti.
POLİS KORUMASINDAKİ OYUNCULAR
Trump, 'Sayın Başbakan, onlara iltica hakkı verin. Siz (iltica hakkı) vermezseniz ABD onları kabul edecektir' sözlerini dile getirdi. Avustralya'da düzenlenen Kadınlar Asya Kupası'na katılan İran Milli Kadın Futbol Takımı oyuncuları, oynadıkları bir maçta İran milli marşı okunurken sessiz kaldıkları için İran'da büyük bir tepkiyle karşılaşmışlardı. Oyuncular, son maçlarından sonra güvenlik talebinde bulunarak, 5 oyuncunun iltica talebiyle kafileden ayrıldığı ve polis tarafından güvenli bir yere götürüldüğü bildirildi.



