GÜNDEM
Yayınlanma : 09 Mart 2026 20:21
Düzenleme : 09 Mart 2026 20:21

Erdoğan'dan muhalefete sert yanıt: 'Bu yangından uzak tutmak hedefimiz, siz ne yapıyorsunuz?

Erdoğan'dan muhalefete sert yanıt: 'Bu yangından uzak tutmak hedefimiz, siz ne yapıyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesel krizlere karşı Türkiye'nin teyakkuzda olduğunu ve güvenliği önceliklendirdiğini belirtti. Ana muhalefeti eleştiren Erdoğan, ülkenin ekonomik ve enerji güvenliğinin sağlandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, bölgedeki hassas günlere dikkat çekerek, Türkiye'nin güvenliğini ve huzurunu önceliklendirdiğini vurguladı. Toplantıda özellikle İran krizi ve bölgesel yansımalarının ele alındığını belirten Erdoğan, hükümetin 28 Şubat'tan bu yana tüm birimleriyle teyakkuz halinde olduğunu ve devletin tüm kurumlarını seferber ettiğini ifade etti.

KRİZ YÖNETİMİNDE TEYAKKUZ HALİ

Erdoğan, kriz yönetiminde deneyimli kadrolarla gelişmeleri anbean takip ettiklerini, hiçbir ihtimali göz ardı etmediklerini ve tedbir ile temkini elden bırakmadıklarını söyledi. "Hedefimiz öncelikle ülkemizi bu yangından uzakta tutmaktır. Türkiye'nin güvenliğini, 86 milyonun huzurunu temin etmek bu süreçte en büyük hassasiyetimizdir." diyen Cumhurbaşkanı, bölgemizin istikrarsızlığa sürüklenmesi amacıyla ateşe benzin dökenlere karşı mücadele ettiklerini ve yangını söndürme gayretinde olduklarını belirtti.

MUHALEFETE SERT TEPKİ VE EKONOMİK GÜVENLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefetin dış politika vizyonu ve kriz yönetimi tecrübesi olmadığını eleştirerek, "Orta Doğu ve İslam dünyasıyla ilgili ön yargıları var, bilinçaltında gizledikleri kompleksleri var." dedi. Türkiye'nin diplomasi, savunma ve istihbarat başta olmak üzere her alanda güçlü olduğunu ve her türlü saldırıyı püskürtecek kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, ekonomik olarak da finansal sistemlerinin her türlü riski absorbe edebilecek kapasitede olduğunu, eşel mobil sistemini geçici olarak devreye aldıklarını ve enerji arz güvenliğinde bir sorun yaşanmadığını sözlerine ekledi. Tarımda gübre stoklarının yeterli seviyede olduğunu ve gıda arz güvenliği konusunda bir sorun yaşanmayacağını belirtti.