MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 2023 sezonunun ilk yarışı, Tayland'ın Buriram bölgesinde bulunan 4 bin 554 kilometrelik Uluslararası Chang Pisti'nde gerçekleştirildi. Yarış, toplamda 26 tur üzerinden yapıldı.
İLK YARIŞTA ZORLU ANLAR
Marco Bezzecchi, 39 dakika 36.270 saniyelik zamanıyla liderliği elde ederek, sezonu galibiyetle açtı. Bezzecchi'nin ardından, Red Bull KTM Factory Racing takımından İspanyol sürücü Pedro Acosta, liderin 5.543 saniye gerisinde ikinci sırayı alırken, Trackhouse MotoGP ekibinden Raul Fernandez ise üçüncü sırada yer aldı ve liderin 9.259 saniye gerisinde kaldı.
TOPRAK RAZGATLIOĞLU'NUN PERFORMANSI
Milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, kariyerinde ilk kez MotoGP yarışına katıldı. Prima Pramac Yamaha'nın sürücüsü olarak yarışan Toprak, mücadeleyi 17. sırada tamamladı ve liderin zamanına göre 39.194 saniye geride kaldı. Bu sezonun ikinci yarışı ise 22 Mart'ta Brezilya Grand Prix'si olarak planlandı. Pilotlar klasmanında şu anki ilk 5 sıralaması ise şu şekilde: 1. Marco Bezzecchi (İtalya): 25 puan, 2. Pedro Acosta (İspanya): 20 puan, 3. Raul Fernandez (İspanya): 16 puan, 4. Jorge Martin (İspanya): 13 puan, 5. Ai Ogura (Japonya): 1 puan.



