EKONOMİ
Yayınlanma : 15 Şubat 2026 23:28
Düzenleme : 15 Şubat 2026 23:28

TOKİ'den 11 ilde 98 bin yeni konut müjdesi: Kura heyecanı başlıyor

TOKİ'den 11 ilde 98 bin yeni konut müjdesi: Kura heyecanı başlıyor
TOKİ, 11 ilde 98 bin 839 yeni konut için kura çekilişlerini bu hafta başlatıyor. Bu adımla toplamda 312 bin 290 konutun hak sahipleri belirlenmiş olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında bu hafta 11 ilde daha kura çekilişlerinin yapılacağını duyurdu. Bu yeni çekilişlerle birlikte toplam konut sayısı önemli ölçüde artacak.

YENİ KURA TAKVİMİ AÇIKLANDI

TOKİ'nin hayata geçirdiği Yüzyılın Konut Projesi'nde kura çekimleri hız kesmeden devam ediyor. 29 Aralık'ta start alan süreçte, daha önce Tekirdağ, Balıkesir ve Kocaeli gibi şehirlerde binlerce konutun hak sahipleri belli olmuştu. Bu çerçevede, 29 Aralık 2025 ile 8 Şubat 2026 tarihleri arasında ülkenin farklı bölgelerindeki 58 ilde toplam 213 bin 451 sosyal konutun kurası noter huzurunda çekildi.

11 İLDE YAKLAŞIK 100 BİN YENİ YUVA

Bakan Kurum, sosyal medya platformu üzerinden paylaştığı duyuruyla 16-22 Şubat haftasının kura takvimini kamuoyuyla paylaştı. Bu hafta içerisinde Eskişehir, Karaman, Konya, Sakarya, Mersin, Kırklareli, Diyarbakır, Adana, Çanakkale, Gaziantep ve Bursa illerinde toplam 98 bin 839 konutun daha hak sahipleri belirlenecek. Bu çekilişlerin tamamlanmasıyla birlikte, 22 Şubat tarihi itibarıyla kurası çekilen il sayısı 69'a ulaşacak ve toplam hak sahibi belirlenen konut sayısı 312 bin 290'a yükselecek. Bakan Kurum, bu gelişmeyi "Türkiye Yüzyılı, yuvalarla yükseliyor." sözleriyle değerlendirdi.