Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, Başakşehir'i son dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan siyah-beyazlıların teknik direktörü Sergen Yalçın, takımın genel performansı ve karşılaştığı zorluklar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
TAKTİKSEL DEĞERLENDİRMELER VE OYUNCU PERFORMANSLARI
Yalçın, takımın yüzde 50'sinin değiştiğini ve yeni bir oyun anlayışı oturtmaya çalıştıklarını belirterek, ilk 15-20 dakikada oyuncuların zorlandığını ancak sonrasında toparlanıp oyunu kendi lehlerine çevirdiklerini ifade etti. Her iki takımın da bireysel hatalardan goller bulduğunu ve maçın denk bir mücadeleye sahne olduğunu söyledi. İkinci yarıya rakibin daha iyi başladığını ancak sonrasında Beşiktaş'ın oyunu domine ettiğini ve golü bulduğunu sözlerine ekledi.
MAÇIN NEGATİF YÖNÜ VE KAZANMANIN ÖNEMİ
Teknik direktör, rakibin duran toptan gol bulmasının takımın "yan top zaafiyetinin çok öne çıktığı"nı gösterdiğini ve bunun günün negatif tarafı olduğunu vurguladı. Bu durumun daha önce sık yaşanmadığını ancak bu maçta ekstra bir sorun teşkil ettiğini belirtti. 2-2'den sonra buldukları pozisyonlar ve son dakikada gelen galibiyet golünün mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Başakşehir'in zorlu bir deplasman olduğunu ve son haftalarda iyi bir form grafiği çizdiğini hatırlatan Yalçın, bu galibiyetin taraftarları ve camiayı mutlu ettiğini söyledi. Yeni transferlerin performanslarının genel olarak iyi olduğunu, mücadele ettiklerini ve beklentileri karşılayacak gibi göründüklerini ekledi. Beş yeni oyuncuyla kısa sürede müthiş bir performans beklemek doğru olmadığını, oyuncuların bir alışma süreci geçirdiğini ancak takımın daha güçlü oynamaya başladığını sözlerine ekledi. Bu deplasmanın kolay olmadığını ve 3 puanın sevindirici olduğunu belirtti. Maçın genelinde geri düşüp öne geçtiklerini, beraberliğin de söz konusu olduğunu ancak son ana kadar mücadeleyi bırakmayıp kazandıklarını ifade etti.



