DÜNYA
Yayınlanma : 03 Mart 2026 14:12
Düzenleme : 03 Mart 2026 14:12

Tahran'da hayat durdu: Bombardıman altında korku dolu anlar

Tahran'da hayat durdu: Bombardıman altında korku dolu anlar
Tahran'da ABD ve İsrail'in saldırıları devam ederken, şehirde hayat durma noktasına geldi. Can kaybı artarken, sokaklar yıkım görüntüleriyle doldu.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları dördüncü gününde şiddetini artırarak devam ediyor. Tahran’da hastaneler, yerleşim alanları ve tarihi yapılar bombardıman altında kalmış durumda. Şehrin sakinleri, savaşın gerçek etkilerini anlatırken, Tahran'ın sokaklarından gelen ağır yıkım görüntüleri de dikkat çekiyor.

Sokaklar enkazla dolu

Saldırıların sürdüğü Tahran'da, görgü tanıkları ve paylaşılan görüntüler doğrultusunda birçok apartmanın çökme noktasına geldiği bildiriliyor. Sokaklar, ezilmiş metal parçaları, cam kırıkları ve molozlarla dolmuş durumda. Başkent sakinleri, dört gündür süren bombardımanın giderek yoğunlaştığını ifade ediyor. Normalde kalabalık ve hareketli olan Tahran sokakları, savaş nedeniyle büyük ölçüde boşalmış durumda.

Can kaybı giderek artıyor

Tahran'daki can kaybına ilişkin net bir bilgi verilmezken, İran Kızılayı ülke genelinde en az 787 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu arada, güneyde bir okulun vurulması sonucu çoğu çocuk olmak üzere en az 175 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Nüfusu 10 milyonu aşan Tahran’da sivillerin risk altında olduğu belirtiliyor ve saldırıların hedefinin sadece askeri tesisler değil, aynı zamanda devlet kurumları ve medya kuruluşları olduğu ifade ediliyor.