Sprint yarışının ardından basına açıklamalarda bulunan McLaren Takım Patronu Andrea Stella, telsiz üzerinden yakıt tasarrufu yapması istenen Lando Norris’e katıldığını belirtti.
YAKIT YÖNETİMİNDEKİ PROBLEMLER
Stella, takımın bu konudaki operasyonel eksikliklerine dikkat çekerek, "Yarış sırasında yakıt miktarını yönetmek zorunda kaldığımız için tempomuzdan bir miktar ödün vermemiz gerekti," ifadelerini kullandı. Lando'nun kendilerine yaptığı hatırlatmanın önemli olduğunu vurgulayan Stella, "Üst üste ikinci kez pilotumuzdan yarış içinde yakıt tasarrufu yapmasını istiyoruz. Bu durum bizim için yeterince iyi değil, Lando haklı, takım olarak daha iyisini yapmalıyız," dedi.
LANDO'NUN BAŞARILI PERFORMANSI
İtalyan yönetici, takımın karşılaştığı bu dezavantaja rağmen Norris'in gösterdiği performansı övdü. Stella, "Yaşadığımız bu olumsuzluğa rağmen Lando, aradaki farkı ve eksikliği harika bir sürüş çıkararak çok başarılı bir şekilde telafi etti," şeklinde konuştu.



