GÜNDEM
Yayınlanma : 05 Kasım 2025 15:38
Düzenleme : 05 Kasım 2025 15:38

Şok eden gelişme: Aziz İhsan Aktaş suç örgütü iddianamesi kabul edildi, belediye başkanları sanık olarak karşımızda

Şok eden gelişme: Aziz İhsan Aktaş suç örgütü iddianamesi kabul edildi, belediye başkanları sanık olarak karşımızda
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü iddianamesi İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi; aralarında belediye başkanlarının olduğu 200 kişi hakkında dava açılıyor.

İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü'ne yönelik iddianame, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mahkemeye sunulmuştu ve aralarında çok sayıda belediye başkanının da bulunduğu 40'ı tutuklu toplam 200 kişi hakkında hazırlanan bu iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 578 sayfalık bir metin olarak tamamlanmıştı.

İDDİANAMEDEKİ ŞÜPHELİLER

İddianamede, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in aralarında olduğu 40'ı tutuklu 200 kişi şüpheli olarak yer aldı. Bu kişiler hakkında çeşitli cezalar talep edildi.

TALEP EDİLEN CEZALAR

İddianamede, Aziz İhsan Aktaş'a 704 yıla kadar, Beşiktaş Belediye Başkanına 415 yıla kadar, Avcılar Belediye Başkanına 18 yıla kadar, Esenyurt Belediye Başkanına 9 yıla kadar, Adana, Seyhan, Ceyhan ve Adıyaman Belediye Başkanına 12 yıla kadar ceza istendi. Ayrıca, Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü'nün şeması çıkarıldı.