Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği depremde yıkılan binayla ilgili olarak Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan, depremin ardından yaşanan yıkımın boyutlarını ve soruşturmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
6,1 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan 3 katlı binayla ilgili olarak bilirkişi heyeti görevlendirildi. Heyet, binadan karot örnekleri alarak detaylı incelemelerde bulunuyor. İnşaat mühendisi, mimar ve jeofizik mühendislerinden oluşan uzman ekip, olası ihmaller ve yapısal sorunlar üzerinde çalışıyor.
MÜTEAHHİT VE BİNA SAHİBİ GÖZALTINDA
Uzman heyetin ön incelemesinde elde edilen bulgular doğrultusunda, binanın inşaatını yapan müteahhit ile bina sahibi, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha fazla kişinin gözaltına alınması veya yeni suçlamaların eklenmesi bekleniyor.



