Beşiktaş'ın Trabzonspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından teknik direktör Sergen Yalçın'dan çarpıcı istifa açıklaması geldi. Maç sonrası tribünlerden yükselen 'istifa' seslerine yanıt veren Yalçın, kulübün menfaati doğrultusunda görevden ayrılmaya hazır olduğunu belirtti.
TARAFTAR İSTİFA DİYOR, YALÇIN HAZIR
Süper Lig'in 33. haftasında evinde Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş'ta tansiyon yükseldi. Siyah-beyazlı taraftarlar, yönetim ve teknik direktör Sergen Yalçın'ı istifaya davet etti. Maçın ardından kürsüye çıkan Yalçın, "Taraftar istifa diye bağırıyor. Ben kulübün menfaati doğrultusunda istifa etmeye hazırım. Hiçbir şeyden kaçmam. Bırak diyorlarsa bırakırız." ifadelerini kullandı. Bu durumun, yaptığı planların sekteye uğraması açısından bir teknik direktör için üzücü olduğunu da sözlerine ekledi. Yalçın, kariyerine vurgu yaparak, "Ben 11 yaşında Beşiktaş'ta oynamaya başladım. Kaç kupada katkım olduğuna bakın. Çok ciddi kaos ortamı var." diyerek mevcut durumu özetledi.
FATİH TEKKE'DEN SERGEN YALÇIN'A DESTEK
Öte yandan, rakip teknik direktör Fatih Tekke, Sergen Yalçın'a yapılanları eleştirdi. Tekke, "Üzüldüğüm bir an vardı; Türk futbol tarihinin en iyi oyuncularından biri olan Sergen Yalçın'a yapılanlar beni mutsuz etti." diyerek deneyimli çalıştırıcıya destek çıktı.



