SPOR
Yayınlanma : 25 Haziran 2026 11:00
Düzenleme : 25 Haziran 2026 11:00

Sergen Yalçın'dan çarpıcı itiraf: 'Lewandowski'yi ben istemedim

Sergen Yalçın'dan çarpıcı itiraf: 'Lewandowski'yi ben istemedim
Sergen Yalçın, Lewandowski'yi istemediğini, Arda Turan'a ise Türkiye'den uzak durması tavsiyesinde bulundu.

Teknik direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş'taki dönemine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş'ın başında geçiren Yalçın, yeni sezon öncesinde yaşanan gelişmeleri Kafa Sports YouTube kanalında paylaştı.

LEWANDOWSKI TARTIŞMALARI

Yalçın, ünlü forvet Robert Lewandowski ile ilgili olarak, 'Lewandowski'yi kabul etmedim. Başkana, 'Lewandowski'yi alırsak, Quaresma'yı da alalım, ben de 3-5 kilo versem oynarım' dedim. Çok güldük. Barcelona'da oynuyor olması benim için önemli değil. Ben 40 yaşında bir adam almam. Kurmak istediğimiz sisteme aykırı bir durumdu. Eğer alacaksan, Lukaku veya Sörloth al dedim. O dönem Lewandowski'nin 15 milyon euro imza parası, 12 milyon euro da maaş istediğini biliyorum. Kötü mü yapmışım, iyi mi?' ifadelerini kullandı.

FATİH TERİM'E DİKKAT

Sergen Yalçın, Türkiye'nin milli takım performansıyla ilgili olarak da Fatih Terim'in görüşlerine vurgu yaparak, 'Fatih Hoca'nın yaptığı tespitlere dikkat etmek lazım. Onu dinlemek gerek, duayen olarak gördüğümüz bir isim. Türkiye'de milli takımı eleştirecek kişi Fatih Terim'dir.' dedi. Arda Turan hakkında ise Yalçın, 'Arda Avrupa'da güzel takımlara gidebilir. Ona tavsiyem; Türkiye'den uzak dur. Başımıza gelenleri gördün işte. Daha ötesi var mı?' şeklinde konuştu.