GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Haziran 2026 14:30
Düzenleme : 18 Haziran 2026 14:30

Şehit oğlunun hayalini gerçekleştiren anne, 51 yaşında liseden mezun oldu

Şehit oğlunun hayalini gerçekleştiren anne, 51 yaşında liseden mezun oldu
Korkmaz, 51 yaşında liseden mezun olarak şehit oğlu Nedim Korkmaz'ın eğitim hayalini gerçekleştirdi. Bu süreçte yaşadığı zorluklara rağmen azmini kaybetmedi.

Dağgöl Mahallesi'nde yaşayan Korkmaz, oğlu Topçu Uzman Çavuş Nedim Korkmaz'ın eğitimine devam etme isteği üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim almaya karar verdi.

ŞEHİT EVLADININ İSTEĞİ

Oğlu şehit olduktan sonra bir süre eğitim hayatına ara vermek zorunda kalan Korkmaz, evladının isteğini yerine getirmek amacıyla okuluna geri dönmeye karar verdi. 4 yıllık eğitimin ardından mezuniyetini kutlamak için düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz'dan mezuniyet belgesini alan Korkmaz, bu anı buruk bir sevinçle karşıladı.

BURUK SEVİNÇ VE GÜÇLÜ BİR KARAR

Korkmaz, sürecin zorluğuna rağmen öğretmenlerine ve okul idaresine teşekkür ederek, yaşadığı acıdan dolayı bir süre eve kapandığını belirtti. Oğlunun Irak'ta şehit olması nedeniyle okula ara vermek zorunda kaldığını anlatan Korkmaz, "Oğlum okumamı çok istiyordu. Onun isteğini yerine getirdim. Okumak çok güzel," dedi. Bu sözler, onun azmi ve kararlılığı ile eğitim hayatına olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.