GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Kasım 2025 17:49
Düzenleme : 22 Kasım 2025 17:49

Şanlıurfa'da gaz patlaması dehşeti: Facia son anda engellendi

Şanlıurfa'da gaz patlaması dehşeti: Facia son anda engellendi
Şanlıurfa'da doğalgaz hattı patlaması facia ile sonuçlanmaktan son anda kurtarıldı, ekipler müdahale etti.

Viranşehir Uğur Boran Caddesi’nde yürütülen doğalgaz altyapı çalışmaları sırasında kepçenin boruya zarar vermesi sonucu hat patladı. Yaklaşık 30 dakika boyunca gazın kontrolsüz şekilde havaya sızdığı olayda, bölgede trafik ve yaya akışının devam etmesi nedeniyle büyük bir facia son anda önlendi.

PATLAMANIN SONUÇLARI

Patlamanın ardından sahadaki ekipler, hattı geçici sıkıştırma yöntemiyle kapatarak gaz akışını durdurdu. İşçiler, muhtemel bir tehlikeye karşı araç ve yaya geçişini engellemek için yoğun çaba harcadı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE İNCELEMELER

Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, hattın tamamen onarılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili inceleme çalışmaları başlatıldı.