Samsun’un Kavak ilçesinde meydana gelen sağanak ve dolu yağışı, yolları adeta göle dönüştürdü. Şeyhresul Mahallesi Kopuzlu Sokak’ta etkili olan şiddetli yağış, bir evi su basmasına neden olurken, mahalle sakinleri büyük bir panik yaşadı.
AFETİN İZLERİ GÖRÜLÜYOR
Yağış nedeniyle taş duvarların yıkıldığı, yolların yarıldığı ve bahçelerin su altında kaldığı kaydedildi. Durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ileten vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ve itfaiye ekipleri hemen bölgeye yönlendirildi. Ekipler, su baskını yaşanan alanlarda güvenlik önlemleri alarak çalışmalara başladı.
MAHALLE HALKI BÜYÜK KAYIP YAŞIYOR
Kendi imkanlarıyla evlerde ve bahçelerde biriken suları tahliye etmeye çalışan mahalle halkı, bu boyutta bir afetle karşılaşmadıklarını ifade etti. Yağış sonrası bazı yolların kullanılamaz hale geldiği ve bölgede maddi hasarın ciddi boyutlarda olduğu öğrenildi.



