EKONOMİ
Yayınlanma : 27 Şubat 2026 06:11
Düzenleme : 27 Şubat 2026 06:11

Rize'de lojistik liman projesi hızla yükseliyor

Rize'de lojistik liman projesi hızla yükseliyor
Rize'de lojistik liman projesinde yüzde 98 ilerleme kaydedildi. Proje yaz aylarında tamamlanacak ve bölgedeki taşımacılık potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı'nın bulunduğu Rize'de, şehir hastanesi ve millet bahçesi projelerinin yanı sıra bir lojistik liman projesi de hızla ilerliyor.

LOJİSTİK LİMANDAKİ GELİŞMELER

Kafkas ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki taşımacılık için önemli bir aktarma merkezi olacak lojistik liman projesinde, 25 milyon tonluk taş dolgu ile yüzde 98 oranında bir ilerleme kaydedildi. Limanın ana mendireği 2 bin 950 metre, tali mendireği ise 395 metre uzunluğunda. Proje, yıllık 100 bin araçlık Ro-Ro faaliyetleri ve 100 bin konteyner kapasitesi ile deniz taşımacılığındaki potansiyeli artırmayı hedefliyor.

YAZ AYLARINDA TAMAMLANACAK

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, lojistik limanın inşaatının bu yaz tamamlanacağını ve ardından lojistik merkez ile ilgili çalışmaların başlayacağını açıkladı. Vali Baydaş, limanı destekleyecek altyapı çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayarak, Ovit Tüneli bağlantı yollarının tamamlanmasının projenin sadece Rize için değil, Doğu Karadeniz ve ülke genelinde stratejik bir yatırım haline geleceğini belirtti.