SPOR
Yayınlanma : 05 Temmuz 2026 18:15
Düzenleme : 05 Temmuz 2026 18:15

Red Bull'un yarış stratejisi Silverstone'da bekleneni veremedi

Red Bull'un yarış stratejisi Silverstone'da bekleneni veremedi
Red Bull, Silverstone'da hem Max Verstappen hem de Isack Hadjar için zorlu bir hafta sonu geçirdi. Mekies, Avusturya'daki performanslarının gerisinde kaldıklarını belirtti.

Silverstone'daki hafta sonu Red Bull için beklenildiği gibi geçmedi. Max Verstappen, hem sprint yarışında hem de sıralama turlarında zorluklar yaşadı ve sprinti 6. sırada tamamlayarak ana sıralama turlarını 7. sırada noktaladı.

Red Bull\

Takım içindeki farklılıklar

Diğer Red Bull pilotu Isack Hadjar, sprint yarışında pozisyon kaybetmesine rağmen sıralama turlarında 5. sırayı alarak güçlü bir geri dönüş yaptı. Hadjar, böylece Monako Grand Prix'sinden bu yana en iyi sıralama sonucunu elde ederek, daha tecrübeli takım arkadaşı Verstappen'i geride bırakmayı başardı. Red Bull'un yarış direktörü Mekies, Silverstone'da Avusturya'daki seviyelerinin gerisinde kaldıklarını belirtti.

Hedeflerin gerisinde kalındı

Mekies, "Dürüst olmak gerekirse, Avusturya'daki seviyeye kıyasla geri adım attık ve bu hafta sonunun başından itibaren işlerin zor olduğunu hissettik" dedi. Özellikle düzlük hızındaki eksikliğin sıralama turlarında büyük bir kayba neden olduğunu vurgulayan Mekies, "Bugün pole pozisyonuna dünkü kadar yakın değildik ve özellikle Max'in tarafında işler daha da zorlaştı" ifadelerini kullandı. Mekies, Hadjar'ın performansından memnun kalırken, yarış için umutlu olduklarını da ekledi. "Isack, aracındaki kısıtlamalara rağmen sağlam bir iş çıkardı. Şu anda üçüncü en hızlı takım gibi görünüyoruz," dedi.