DÜNYA
Yayınlanma : 31 Ağustos 2025 18:57
Düzenleme : 31 Ağustos 2025 18:57

Pakistan ve Ermenistan diplomatik ilişkilerini kurdu

Pakistan ve Ermenistan diplomatik ilişkilerini kurdu
Pakistan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Çin'de düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde bir araya gelerek iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını kararlaştırdı.

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Çin'in Tiencin şehrinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi kapsamında bir araya geldi. İki bakan, görüşmeleri sırasında iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

İKİ ÜLKE ARASINDA DİPLOMATİK İLİŞKİLER KURULDU

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dar ve Mirzoyan'ın görüşmesinde Birleşmiş Milletler Şartı'nın ilke ve amaçlarına bağlılıklarının vurgulandığı ve ekonomi, eğitim, kültür ve turizm alanlarında işbirliği imkanlarının ele alındığı belirtildi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için somut adımlar atılmasına karar verildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, diplomatik ilişkilerin kurulmasına ilişkin ortak bir bildiri imzaladıklarını duyurdu. Bu gelişme, uzun süredir devam eden gerilimin azalması ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.