Osmangazi'deki BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda yaşanan skandal olay, otizmli öğrencilere uygulanan akılalmaz muameleyi gözler önüne serdi. 9 ile 16 yaş arasındaki özel gereksinimli öğrencilerin sıralara bağlanarak ders işlendiği anlar, bir velinin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü acil inceleme başlattı.
ÖĞRENCİLER KÜFÜRE VE HAKARETE MARUZ KALDI
Oğlunun da aynı okulda eğitim gördüğünü belirten veli Tülay Gürel, öğrencilerin sadece bağlanmakla kalmayıp küfür ve hakaretlere de maruz kaldığını dile getirdi. Gürel, "Eğitimcilerin eğitimsizliği ve çocuklar hakkında bilgi sahibi olmamaları ciddi zararlara yol açıyor. Eğitimsiz öğretmenler yüzünden çocuklarımız çok zorluk çekiyor. Küfürden, bağlanmaya kadar her şey yapılıyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.
UYGUNSUZ ORTAM VE ŞİDDET İDDİALARI
Çocukların uygunsuz bir ortamda eğitim gördüğünü vurgulayan Tülay Gürel, öğrencilerin sessiz ve sakin alanlarda eğitim alması gerektiğini söyledi. Öğretmenlerin sürekli olumsuz cevaplar verdiğini belirten Gürel, kendi otizmli oğlunun da daha önceki okulunda resim yapabildiğini ancak şehir değiştikten sonra sorunlar yaşadığını anlattı. Okula alındıktan sonra "İçeri giremezsiniz, yasak" denildiğini aktaran Gürel, öğrencileri idare etmekte zorlanan bazı öğretmenlerin şiddet uyguladığını ve bilgi ile gücünün yetersizliğinden dolayı bu tür yöntemlere başvurduğunu iddia etti.



