Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşanan olay, insanlık dışı bir duruma işaret ediyor. Rüveyda ve Hikmet Kara çifti ile otizmli oğulları Kerem, yaşadıkları evin elektriğinin kesilmesiyle tam 6 gün boyunca karanlıkta kaldı. Elektriklerin kesilme nedeni ise oldukça şok edici: Bina sahibi Osman A.'nın ödenmeyen 160 bin liralık borcu ve kaçak kullanım.
6 GÜNLÜK KARANLIK VE BÜYÜK ZARAR
Olay, 17 Nisan'da Kara ailesinin evinin elektriğinin aniden kesilmesiyle başladı. Uzun süre elektrik gelmeyince, aboneliğin sahibi olan avukat kızları Kübra Nur Çetin durumu araştırmaya koyuldu. Elektrik dağıtım şirketiyle iletişime geçen Çetin, bina sahibi Osman A.'nın 2024 yılından bu yana ödenmemiş faturaları ve kaçak kullanım nedeniyle tüm binanın elektriğinin kesildiği gerçeğiyle yüzleşti. Bu durum, sadece Kara ailesini değil, tüm bina sakinlerini karanlığa mahkum etti. Özellikle otizmli Kerem, elektriklerin olmaması nedeniyle korku dolu anlar yaşadı, ataklar geçirdi ve kısa süre sonra gireceği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlanma imkanı bulamadı.
HUKUKİ MÜCADELE VE SUÇ DUYURUSU
Avukat Kübra Nur Çetin, elektriğin bir an önce açılması için çabalasa da sonuç alamadı. Durumun vahameti üzerine mahkemeye başvuran Çetin, iki gün içinde ihtiyati tedbir kararını almayı başardı. Kararın elektrik dağıtım şirketine iletilmesinin ardından, 6 gün sonra elektrik bağlantısı yeniden sağlandı. Ancak bu süreçte yaşanan maddi ve manevi zarar göz ardı edilemezdi. Çetin, yaşadıkları bu kabul edilemez durum ve şirketin hukuka aykırı talimatları nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ise, Osman A. adına olan enerji bağlantısının daha önce kaçak açılması nedeniyle can ve mal güvenliğini tehlikeye atabileceği gerekçesiyle tüm binanın elektriğinin kesildiğini savundu. Ancak avukat eşi Emre Çetin, bu durumun EPDK ve ilgili yönetmeliklere aykırı olduğunu, sadece kaçak kullanan aboneye işlem yapılması gerektiğini vurgulayarak, kamu hizmeti niteliğindeki elektrik hizmetinde kamu yararının gözetilmesinin zorunlu olduğunu belirtti.



