Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan Gazze konulu toplantının ardından, Müslüman ülkeler ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Gazze'deki insani krize ve yaşanan can kayıplarına dikkat çekildi.
ATEŞKES VE REHİNELER
Ortak açıklamada, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması için çağrı yapıldı. Filistinlilerin zorla sürülmesinin reddedildiği vurgulandı.
YOL HARİTASI VE YENİDEN İNŞA
Açıklamada ayrıca, Batı Şeria ve Kudüs'teki kutsal alanları kapsayan bir istikrar yol haritası ihtiyacına işaret edildi. Gazze'nin yeniden inşası için Arap ve İİT çerçevesi altında kapsamlı bir planın uluslararası destekle hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi. Filistin yönetimini güçlendirmek için desteğe ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.



